O jutarnjim postavkama

Nakon sedmicu i kusur dana od posljednjeg sastanka sa psihologom, niti jednu jutarnju postavku ne obavih. Toliko o cvrstoci moga uma.

10 thoughts on “O jutarnjim postavkama

 1. U casu vode obavezno natoci kasicicu meda medenog.Voda ne smije biti hladna jer se medeno ne otapa u hladnoci.Znas ono…sve se cestice na toploti sire a na hladnoci sprce kao siromah a prosjak u svom budjaku dok ga hladnoca siba .To je kao kad nesto grlimo pa nas to nesto smzne na istovjetnost svoju.To razumijes majko.
  Zatim,sa drvenom kasicicom umijesamo medeno sa vodom da bi vodi dali smek koji nam stvara zelju da je ispijemo.To je kao nase sjecanje na majcino mlijeko ili impresija serbeta one Maide sto sluzi meraku u aksame bosanske.To razumijes vise od mene.
  O daljnim uputama cu ispisati sebe ovdje ako bude bilo potrebe:)))

 2. Ma, joj, da se psiholog nagleda čega se ti nagleda i da se bavi time čime se ti baviš, ne znam kako bi kod psihologa išlo sa bilo kakvim jutarnjim i -inim postavkama.
  Red altruizma, red brige, red tuge, one opšte, gotovo teže od one specifične..

  Voda i limun, dovoljno sna, bla bla bla, jeste to važno i nije bla, ali bla nije ni dodatni pritisak, to nije posebno.

  Stvarno trebaš da znaš da si divna!

  1. Draga moja Vasionko, hvala ti na lijepim rijecima.

   Cika psiholog je stvarno dobar, zato smo se i dogovorili da izbacimo rijeci poput obaveza ili rutina. Ali nesto moram mjenjati, jer kakva je situacija sada, ne doprinosim dovoljno ni mojoj organizaciji, ni kolegama, pa samim tim ni korisnicima nasih usluga. A to nije fer.
   Na poslu bih trebala biti u 8, a ja se bukvalno budim u 8, pijem kafu nabrzaka, stizem u ured u 9 (a trebala bih, kao “leader” da budem primjer ostalim kolegama!), jedva nekako ostanem budna do rucka, a poslije rucka nikako.
   I sama sam svjedok da, kad se ustanem u 6, 7, popijem veliku casu vode sa medom i limunom, izvedem cuke u setnju, odradim malo joge ili meditacije… pocetak i ostatak radnog dana je sasvim drugaciji.

Komentariši