Zakljucak!

Novi Katran na novom bloggeru nije stari Katran koga smo znali na starom bloggeru. Ne zezam se. Mozda sam u krivu, ali cisto sumnjam.

Zasto to mislim.

Stari Katran, kao i novi, nije bas dobro podnosio stavove koji su se protivili njegovim, ali rijetko je (iskreno, ne mogu se sjetiti nijednog primjera) psovao i koristio uvredljive rijeci. Primjera radi, neki dan je, bez ikakvog razloga, rekao drugom blogeru “koji si ti supak”. To nije rijecnik starog Katrana.

Dalje, stil pisanja starog Katrana je bio skoro pa savrsen. Konstrukcija recenica, izbor rijeci, gramatika… – cisto savrsenstvo. Nekad bilo. I nikada, ama bas nikada, se nije moglo desiti da, recimo, zamjeni tvrdo “ch” sa mekim “ch”.

To me dovodi do dva zakljucka, koja oba nisu pohvalna za novog Katrana:

  • Osoba koja pise danas na ovom blogeru nija ista osoba koja je pisala pod nickom Katran na starom bloggeru;
  • Osoba je ista, ali njegov karakter i temperament su se promjenili. Nagore.

13 thoughts on “Zakljucak!

  1. Hvala Ti @Kurtizmama što si mi posvetila post, veliko je to i mnogo mi znaci😊 mislim da ti ovo nije prvi put da pišeš o meni, i prije si to radila, a ja se svaki put osjetim nekako posebno kada sam ti u mislima 😊
    Znam, nisi ti jedina koja piše post o meni, mnogi su pisali, i hvala svima, ipak mi je nekako posebno drago kad ti to činiš 😊
    Budi mi dobro i zdravo, od srca ti želim

  2. Davno, na starom Bloggeru bio je jedan bloger koji se baš hvalio da piše 7 popularnih blogova.Na žalost, bilo je davno i ne sjećam se pod kojim nickom je data ta izjava.
    Hajd ga znaj šta se ovdje tajnovito dešava 🤷
    Katrana se sjećam od prije kao nekog strogog. Možda je čovjek odlučio da ne bude više tako strog😁

    1. Postoji mnogo nacina da se nesto kaze. Ne znam, mi smo raja ovdje i sve vas smatram blogger-prijateljima i bilo bi lijepo kad bi smo se svi obracali jedni drugima s postovanjem. Nije bitno da li se slazemo ili ne, kao ljudi, kao bloggeri, trebalo bi da mozemo razgovarati pa i diskutovati bez vrjedjanja.

      A ko zna, mozda ni ja nisam ona stara ja :).

      1. Ja ne vidim razliku između toga da se otvoreno nekome kaže da je šupak i da se kobiva, iz pristojnosti, umjesto toga, stave tri tačkice jer je ovo prvo puno ljudskije i otvorenije, a ne “u rukavicama”. Pa, ono, poslije, geslajtovski “nisam ja to rek'o, to ste vi istripovali, jer ne možete znati šta sam ja time mislio”. Motanje govneta u celofan ne čini govno manje govnetom, iako, ako se dobro zamota, manje smrdi. Stvar je u tome da to Katranu ne priliči, ni jedno ni drugo, jer je on čovjek razuma a ne emocija. No, očito svi imamo svoju granicu koju, kad nam neko pređe, izvuče ono najgore iz nas. Ni na koga od nas nisam ponosna zbog ovoga što se desilo, a lično se sebi sama gadim.

  3. Dojam vam je da se iskazete tuznim sto vas vasa velicina cini tuznom. Sjecam se *kurtizMame sa velicanstvenim ispisivanjem njene volje za covjekom koji sam mislio da nije onaj kojeg spominje u postu u kojeg se razocarala.
    Zao mi je zbog tebe koje se vrlo rado sjecam iz proslosti na ovom blogeru.
    Taj covjek je uvije bio sa istim sefom …duha i misli.
    Treba procitati sta je pisao ,nekad i davno,na stranici dobre blogerke *amare dok se meni obracao slicnim pojmovima kao u citiranom iz vaseg posta.
    Blogerka *rara je egzaktni svijeta kojem ne pripadam dok svoje pripadanje objasnjava kao u komentaru.Tuzan sam zbog *rare

Komentariši