Image and video hosting by TinyPic
28.12.2018.

Chiggy

Pakistan nas zajebo dvaput sa cukama.

Prvi put 2010-te kada nam je islamabadski avlijaner prodat za 100 eura kao cistokrvni vucjak.

Drugi, put prije dvije sedmice, dobili smo Chiggy.

Nakon mjeseci i mjeseci nagovaranja, Robin je napokon pristao da Sari za rodjendan poklonimo dugo zeljenog cuku. Tacnije - kuce!

U Pakistanu se sve prodaje na OLX-u, pa tako i kucad. I tako trazeci (opet vucjaka) naletimo na sliku, po izgledu malo starijeg, kuceta vucjaka. U naslovu takodjer pise "vucjak". Zenkica :).

Helem, odemo mi do vlasnika isti dan i upoznamo Chiggy. Zapravo, polsije smo saznali da joj je pravo ime "Chiky" al' mi skontali Chiggy i ostala je Chiggy.

Na prvi pogled sam vidjela da se ne radi o cistokrvnom vucjaku. Na moje pitanje, vlasnik je bio iskren i priznao je da je Chiggy napolitanka :), tata vucjak a mama pakistanski "gulter". Pitamo koliko je stara, kaze 3.5 mjeseca. Pitam ga je li siguran jer je poprilicno velika za 3.5-mjesecnog cuku, on kaze "dobro je hranio".

Nakon dva dolaska i dosta pregovaranja, a u pregovorima su nam pomogli Abid i Farman - navodni strucnjaci za cuke, skinemo cijenu sa 180 eura na 110 eura.

I prezadovoljni vratimo se kuci. Sara na sedmom nebu.

***

Rewind: 2 sedmice kasnije...

Pola cipela u kuci izgrizeno. Sofa skroz poderana, kao i svi jastuci u dnevnoj sobi. Ruze, chili i paradajz izgazeni do neprepoznatljivosti...

Jedno jutro ja ustala, i onako napola budna krenem u kuhinju za kafom. Vidim na podu crvene kapljice... necega. Prvo pomislim da je sok od sipka i mislim se u sebi, "Sara jebem li ti mamicu, hiljadu puta sam ti rekla da ne prosipas sipak jer se neda oprati". Srecom ne rekoh nista djetetu jer skontah da nemamo sipaka u kuci vec par dana. Pa sta je onda?
Krenem dalje, iste crvene kapljice na podu u kuhinji. I u dnevnoj sobi. I u radnoj sobi. I pred vratima...

Daklem, khm! - Chiggy dobila prvu mjesecnicu! :)

Doktor je potvrdio cinjenicno stanje isto popodne; ne samo da Chiggy ima mjesecnicu vec je i oko 10 mjeseci stara. Spremna za majcinstvo.

A vec znamo da nije ni vucjak :)
Image and video hosting by TinyPic
Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske


BROJAČ POSJETA
194637

Powered by Blogger.ba