Image and video hosting by TinyPic
19.08.2018.

Onako nabacano...

Bugojno isto, a opet nije isto. Bingo je tu umjesto stare Ciglane. Novi kruzni tokovi. Ali Mlin, Tref i Macak su i dalje tu. Ne podlijezu vremenu.

Mi ljudi podlijezemo. Samira radi, dobro joj ide; zavrsila je kucu, kupila je i auto. Kod D. dvoje djece, prebrodila je operaciju tumora, duboku depresiju. Stari A. ima rak. Nakon operacije, poslali ga na kemoterapiju u Sarajevu. Kada je dosao tamo, rekli mu - gospodine A. treju vam sad ti i ti nalazi, vratite se u Bugojno pa nam rezultate posaljite faksom, pa cemo vas onda staviti na listu za cekanje. Bem ti ovu i ovakvu drzavu! V.-i otkazali bubrezi, vec cetvrtu godinu ide na dijalizu. Iz Bugojna tri puta sedmicno ide u Travnik jer u bugojanskom domu zdravlja nemaju aparat za dijalizu. "Malom" S. 18 godina; a kao da sam jucer mamu mu na porodjaj vodila! Danas se nasla sa S., njenoj "maleckoj" 24 godine, a kao da je jucer bila ona ratna '95-a kada sam je kao bebu prvi put vidjela.

Ja i Robin pokusali da pronadjemo Mandjulu i Kolavera na FB. Mandjulu nismo pronasli. Robin zna da s muzem zivi negdje u Evropi i ima tri djevojcice. Kolaver osjedio, kosa bijela skroz. Dotjerao se za stranacku sliku, kosulja i kravata. Djeca na jednoj slici odrasla, mladic i djevojka, lijepi ko slike oboje (na mamu naravno :P).

Sta ti je zivot.Image and video hosting by TinyPic
Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske


BROJAČ POSJETA
189900

Powered by Blogger.ba