Image and video hosting by TinyPic
09.07.2017.

Vise

na bloggeru ne mozes napisati iole provokativan tekst a da ne budes automatski napadnut, izvrjedjan i ispljuvan.

"Steta" sto to nekima od meni dragih blogera to plaho smeta :P :P :P

Citam neke od njihovih posljednjih postova i ne mogu ne primjetiti izljeve ciste mrznje i bijesa u komentarima cisto zato sto pitaju pitanja koja danas svi trebamo pitati u dragoj nam Bosni i Hercegovini. Ljudi, umjesto da se zapitaju zasto drustvo koje nas okruzuje (nase drustvo, by the way) jeste takvo kakvo jeste, postaju poput pasa oboljelih od bjesnila koji u svom ludilu znaju samo da laju i grizu. Nevjerovatno.

Mislim da su nam na danasnjem vaktu provokativna pitanja itekako potrebna. Samo-kritika (sebe, drustva, drzave...) moze donijeti samo dobitak. Zabijati glavu u pijesak i tvrdoglavo odbijati priznati da smo puni mana, te velicati samo vrline koje dizemo do oblaka - dokle ce nas to dovesti?

Eto Bosnjaci su naj- narod na svijetu. Nema boljega! Nijedan narod do sada, pa ni sada - bas danas, nije osjetio toliko bola, progona i istrebljenja kao Bosnjaci. Jebes Palestinu, kakvi Rohingyie, milioni djece sirom planete na rubu istrebljenja, mrtva djeca Sirije... nista od toga se ne moze porediti sa velicinom Bosnjaka, patnjom i progonom Bosnjaka, dobrotom Bosnjaka. A u Bosni ko najvise tlaci i jebe Bosnjake? Usudjujem li se reci?

U glavnom medicinskom centru u glavnom gradu drzave vise nemamo ni najosnovnijih lijekova za borbu protiv raka. O bolesnicima kojima je potrebna transplatacija organa da i ne govorimo. Vecina ljudi (barem oni koje ja znam) rade "na crno", bez ikakvih radnickih prava. Pitka voda zatrovana. Od prosjecne penzije starije osobe jedva da mogu pokriti troskove kruha i struje. Obrazovni sistem pluta poput truhlog debla u usmrdjenoj rijeci vec desetljecima.

Ali jesi li zinuo "a" na bilo sta od gore navedenoga odmah si drzavni neprijatelj br. 1, i uz to uvijek se nadje razloga da ti se nekako prikaci naziv bosnjackog neprijatelja br. 1. Pises protiv terorizma? Neprijatelj si Bosnjaka! Pises o otrovanoj vodi? Neprijatelj si Bosnjaka! Pises protiv truhlog zdravstva? Neprijatelj si Bosnjaka! Pises o nezaposlenosti, penzionerima koji traze hranu po kontejnerima, djeci koja bi trebala imati pravo na inkluzivno i kvalitetno obrazovanje... Sta si? Pa neprijatelj Bosnjaka bezbeli!

Eto... sad cu i ja ispast neprijatelj Bosne i Bosnjaka.

Image and video hosting by TinyPic
Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske


BROJAČ POSJETA
189896

Powered by Blogger.ba