dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


03.05.2013.

Situacija

Prije pet dana saznali smo da je lokalna nevladina organizacija u ulici do nase opljackana. Pet naoruzanih napadaca upali su u kucu poslije ponoci i opljackali sef u kojem su se nalazile plate radnika za taj mjesec.

Prije tri dana, "cetiri ili pet" naoruzanih razbojnika su upali u kucu druge nevladine organizacije u ulici do nase (samo s s druge strane), opljackali sve, ali ovaj put vezali ukucane (troje Afganistanaca i troje stranaca) a zatim pretukli strankinju koja je bila u kuci.

Sinoc, dvije ulice od nase, pet naoruzanih razbojnika (cini se ista grupa) su upali u kucu trece nevladine organizacije; Savladali su i zavezali strazare, a zatim usli u kucu kojoj je bila sama jedna strankinja. Zenu su silovali (po izvjestajima iz policije, svi napadaci) i ona se sada nalazi u kriticnom stanju u bolnici.

Eh sad.

Bilo bi za ocekivati da ce nase kolege iz sigurnosti skontati kako je ovaj trend (ako ga mozemo nazvati trendom jer se sve desilo u posljednjih 5 dana) zabrinjavajuci, JAKO zabrinjavajuci, te kako bi trebali poduzeti mjere predostroznosti, barem kako bi se donekle zastitili u slucaju napada. Ono sto nisam ocekivala je da svi prijedlozi (ama bas svi!) kad su u pitanju takve mjere dolaze od strane od nas "obicnih" radnika, dok nijedan savjet nije dosao iz ureda za sigurnost, osim jednog - "nema potrebe za zabrinutost, nemamo indikacija da bi nasa organizacija mogla biti meta takvih napada". Jebo te! Nemamo indikacija?! Pa ovdje stvarno .... lud zbunjenog.

Ah da, bio je jos jedan savjet, da "svo osoblje, a pogotovo zene, zakljucaju vrata od spavacih soba tokom noci". Savjet vrijedan pohvale nema sta. S obzirom da su u kuci sva vrata od spavacih soba od stakla.

dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239131

Powered by Blogger.ba