dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


25.03.2013.

Svarno

covjeku nikad napraviti!

Prije polaska iz Tajlanda mislila sam da cu jedva docekati ovih kabulskih 5 stepeni, umjesto onih maesotskih 40. Dok sam, tek izasla ispod tusa i u mokroj odjeci, sjedila ispred ventilatora koji je u krug vrtio vreli zrak, zamisljala sam kako ce lijepo biti obuci dzemper i udisati hladni kabulski zrak.

Sad kad sam ovdje, i smrznutim prstima tipkam po tastaturi dok na sebi imam pet slojeva robe (stvarno pet! majica, pa uska rolka dugih rukava, pa siroki dzemper dugih rukava, pa siroko-siroka debela majica s kapuljacom, pa jakna; uz to sal oko vrata u dodatak onom na glavi), kontam kako sam se ikako ikada mogla zaliti na maesotovskih 40 stepeni?!

I stvarno. Niko nema (u svijetu nevladinih organizacija) poput Francuza! Dobro, stvarno se ne slazem sa americkim i britanskim razbacivanjem, iznajmljivanjem stanova s centralnim grijanjem (nisam licno iskusila ali sam cula od drugih) ali jebemu zar bas moramo stedjeti na loz ulju??? Ne znam jel' se vise mrznem u uredu ili navecer kod kuce! Najgore mi sto ne mogu ni citati. Kad dodjem u svoj sobicak odmah se konektujem na Skype da vidim Saru, ispricam se sa njom prije spavanja, i cim dijete u krpe i ja u krpe. Samo sto je kod djeteta 10 sati, a kod mame 7 sati navecer.

Pored stalnog boravka u ledenim prostorijama ima samo jos jedna stvar koja je gora i od toga - ledeno kupatilo i ledena voda. Brrrrrrrrrrr! Kad ce vise ljeto i 40 stepeni?

Nevezano za temu. Sutra imali vazan sastanak sa predstavnicima Evropske Unije i konzorcijem za Emergency Response Mechanism (kome se prevodi nek' proba) za Afganistan. Kad veceras, u 8 navecer, primam email kako je sastanak naglo otkazan "jer je visoki strani zvacnik doputovao nenajavljen u Kabul, te su zbog toga uvedene stroge mjere sigurnost i ogranicenost kretanja". Cijeli Kabul blokiran! Odem na AlJazeeru, kad ono na naslovnici: John Kerry, Drzavni Sekretar US-a, doputoao u tajnu posjetu Afganistanu, na razgovor sa Karzaijem, i to (sasvim slucajno, naravno) na dan kada US (pardon NATO) predaje Bagram "bazu" u ruke Afganistanaca.

O mamu li vam demokratsku!

dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239132

Powered by Blogger.ba