dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


25.01.2013.

Zablude

Jel' jos negdje ima neka budala koja misli da se od porodicnog restorana moze zivjeti?

Moze, al' sipak!

Ili smo mi totalni blechci, il' smo jeli gljiva ludara kada smo zamisljali kako ce prihodi od restorana od samog starta pokriti kiriju, plate, troskove viza + Sarinu skolu i visak love za "da se nadje". Aha - u panjevima.

Mislim, i do sada smo bili u (finansijski) kriticnim situacijama. Razlika izmedju tada i sada je u tome sto smo tada bili u maloj krizi a puno se brinuli, a sada smo u hebeno velikoj ne krizi vec gunguli a da nikad nismo bili bolje raspolozeni! Kiriju za poslobni prostor jos nismo platili pa sad cekamo kad ce gazda na vrata zakucati, Robinova viza je vec istekla, a moja istice danas.

Za obnoviti vizu ja imam opciju prelaska granice u Laos, gdje u imigracionom uredu mogu dobiti novu vizu za Tajland. Put u Laos (deseto-satni, busom) + viza kostaju oko 150 eura i to se nadamo da cemo zaraditi do nedjelje :). To je za mene kao Bosanku. Za Robina, Sri Lankanca, to ne vazi jer se Sri Lanka nalazi na listi "kriticnih" zemalja (u rangu Pakistana, Afganistana...) tako da on moze jedino otici nazad u Sri Lanku i od tamo podnijeti zahtjev za novu vizu. To moze, naravno, uraditi tek kad ovdje plati kaznu od 20 eura po danu zakasnjenja. Ako dobrovoljno ode u imigracioni ured i plati kaznu za prekoracenje ostanka onda je OK, ali mora istog dana napustiti zemlju. Ako ne ode, moze ostati neograniceno u Tajlandu sve dok ga policija/imigracija ne ulove, a ako ga ulove slijedmi mu hapsana sve dok ne plati sve dane prekoracenja + kartu u jednom pravcu za Sri Lanku :))).

No ono sto je meni za brigu je nase slijeganje ramenima na sve to, tipa - mi cemo prst u uho, pa sta bude neka bude, ha ja. Ne ide mi nikako u glavu da sa djetetom od 5 godina, u tudjoj zemlji, sa isteknutim turistickim vizama (dakle strogo zabranjen bilo kakav rad), mi drzimo porodicni restoran koji super radi ali ne donosi nikakve prihode, i jos zivimo po lozinci "prst u uho pa nek traje dok traje". Nikako mi to ne lici na mene. A opet sam to ja.

Svasta...

dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239135

Powered by Blogger.ba