dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


01.12.2012.

Pametna

zeMska glava odlucila dragom razviti pitu, ni manje ni vise vec burek, znajuci unaprijed da je kucna postavka daleko od idealne za takav herojski poduhvat.

No, ona je odlucila.

Prvo se otislo na pet-sest youtube stranica (psssst, da vam sapnem - ima Iskrena na jutjubetu, samo nikom ni rijeci!) a naravno navratim i do Slovke po savjet. I krenem.

Jufke su inekako uspjele, cinilo mi se bas du su nako kako treba - ni premekane ni pretvrde. Ostavim ih nauljene i pokrivene krpom nekih pola sata (prvo odstupanje od Slovke, kod koje jufke idu u kese od zamrzivaca kojih ovdje neeeeema!).

Pocnem sa razvijanjem. Dragi je za tu svrhu maksuz danas kupio veliki okrugli sto, no stolnjak nisam imala. Ni oklagiju dabome. Otkud mi oklagija u ovom vilajetu! Razletismo se po kuci trazeci nesto iole okruglo, i dragom pade na pamet ideja samo takva. Tajnu vam necu otkriti, pogledajte slike :).

I tako, zarolam ga ja! Razvijala, razvijala, razvijala... haman po sata i vise, ja kako je razvijem ona se savija. Ovdje moram napomenuti da sam slijedila ucenje od Iskrene, pouljila je negdje na pola puta pa pocela razvlaciti rukama. Ipak, ona se vise uvlacila nego razvlacila, a kada se pocela rupicati odlucim da je dosta, pa kud puklo da puklo.

Slovka kaze da je "rupicasto" tijesto bolje puniti mesom, a debelo sirom. Kod mene je po belaju bilo i rupicasto i debelo, pa sam ga za ljubav dragome napunila mesom. samo sto mesa nije bilo dovoljno, tako da ce to da bude rupicasti, debeli burek sa komadiccima mesa podjehkud... Poslusat cu Slovkin savjet pa cu ga barem dobro zaliti, da ovo debelo tijesto barem bude mekano.

Burek je u pecnici, vec se rumeni a slike slijede....

Bujrum ko smije!

dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239132

Powered by Blogger.ba