dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


01.10.2012.

O onima koji mjenjaju svijet: SatyamevJayate 1. epizoda

Amir veselim tonom zapocinje emisiju rijecima o majci. Zeni koja radja, koja nas neizmjerno voli i prati svojom dobrotom kroz cijeli nas zivot. Pita nas, sta je to vrijednije od zene-majke, darovateljke zivota cija je vrjednost ucrtana u sve religije i kulture svijeta. Daje nam primjere indijskih bozanstava, ali i primjer iz Islama - o tome kako je raj sagradjen ispod stopala majke.

Covjek bi rekao - Boze, kako lijepa i spokojna emisija. I tu je kraj. Na scenu, zajedno sa Amirom, stupa mlada zena koju je muz prisilio na nebrojen broj abortusa zenske djece koju je nosila u svojoj utrobi. Prvi put nije znala sta se dogadja; Sve naredne pute je znala ali nije bilo nacina da abortuse sprijeci  (opisuje jednu trudnocu u kojoj ju je On, vukuci je kosu, odvukao doktoru koji je onda po muzevoj naredbi izvrsio abortus ne osvrcuci se na njeno preklinjanje). Sve do posljednje trudnoce koju je uspjela da sakrije do 5. mjeseca... prebijanju... bjekstvu... otimanju novorodjene kcerke... sve do danasnjeg sudjenja - na kojem je i sudija-muskarac rekao, "Pa sta? Njen muz jednostavno, kao i svi mi, zeli sina! Sta je u tome lose?"

Onda se redaju ostali slucajevi; 90 minuta bola pomjesanog sa neizmjernim prkosom i snagom ljubavi koju samo majka moze imati.

Vjerujem da ce mnogi koji pogledaju pogledaju emisiju zaplakati, ali vjerujte mi vise cete se kroz suze smijati.

dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239131

Powered by Blogger.ba