dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


26.09.2012.

Biciklista

Ljudi! Jel' ima jos kao ja pa da ne zna voziti biciklo bez noznih kocnica? Kao dijete, pa kasnije tinejdzerka, vozala sam se - kao i ostala djecurlija iz komsiluka - na poniju. Poni nije ni imao rucnih kocnica, jebo te.

U Mae Sotu biciklo je glavno prevozno sredstvo, a na drugom mjestu su motori. Biciklisti su svi: i stari i mladi, i debeli i mrsavi, zdravi i nezdravi... Pa tako i ja.

UBISE me rucne kocnice! Danas kad lijepo ne pogiboh; frajer sa dzipom naglo zakocio ispred mene, a ja 'nako iznenadjena pritiskoh noznu. Naravno, pedala se samo zavrtila unazad a biciklo nastavilo istom brzinom naprijed, i kad skontah da cu lupiti u onog dzipa (a mozak mi jos ne salje signal o postojanju rucne) ja lijepoh skocih s bicikla. Nisam otresla, al' samo sto nisam. I dok su me prolaznici zacudjeno gledali, ja odsetah biciklo narednih kilometar do kuce, psujuci naglas i od tave drzak budali koja izmisli rucnu za biciklo.

Da stvar bude gora, jucer nam crk'o Zu-ov motor, a danju je prevruce da bi sa Sarom krenuli bilo gdje (gdje god da krenes, najmanje je kilometar tabanati). Na Robinovom biciklu nema sjediste za saputnika, a na mome ima. Dosta mi sto ionako nisam stabilna na ovom velikom biciklu, predosta mi je sto moram svaku sekundu misliti na vrazju rucnu kocnicu, pa jos i dijete (moje dijete!) na sjedistu!!! Sva se u vodu pretvorim gdje god da krenemo (a nije od sunca). Ma mjenjala bih ja bike za Robinom, ali njegov je onaj trkaci sa visokim sicem i niskim guvernalama; Jednom ga probala i kad nisam sve kosti polomila!

Muko moja predji na drugoga :(

dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239131

Powered by Blogger.ba