Image and video hosting by TinyPic
26.09.2012.

Biciklista

Ljudi! Jel' ima jos kao ja pa da ne zna voziti biciklo bez noznih kocnica? Kao dijete, pa kasnije tinejdzerka, vozala sam se - kao i ostala djecurlija iz komsiluka - na poniju. Poni nije ni imao rucnih kocnica, jebo te.

U Mae Sotu biciklo je glavno prevozno sredstvo, a na drugom mjestu su motori. Biciklisti su svi: i stari i mladi, i debeli i mrsavi, zdravi i nezdravi... Pa tako i ja.

UBISE me rucne kocnice! Danas kad lijepo ne pogiboh; frajer sa dzipom naglo zakocio ispred mene, a ja 'nako iznenadjena pritiskoh noznu. Naravno, pedala se samo zavrtila unazad a biciklo nastavilo istom brzinom naprijed, i kad skontah da cu lupiti u onog dzipa (a mozak mi jos ne salje signal o postojanju rucne) ja lijepoh skocih s bicikla. Nisam otresla, al' samo sto nisam. I dok su me prolaznici zacudjeno gledali, ja odsetah biciklo narednih kilometar do kuce, psujuci naglas i od tave drzak budali koja izmisli rucnu za biciklo.

Da stvar bude gora, jucer nam crk'o Zu-ov motor, a danju je prevruce da bi sa Sarom krenuli bilo gdje (gdje god da krenes, najmanje je kilometar tabanati). Na Robinovom biciklu nema sjediste za saputnika, a na mome ima. Dosta mi sto ionako nisam stabilna na ovom velikom biciklu, predosta mi je sto moram svaku sekundu misliti na vrazju rucnu kocnicu, pa jos i dijete (moje dijete!) na sjedistu!!! Sva se u vodu pretvorim gdje god da krenemo (a nije od sunca). Ma mjenjala bih ja bike za Robinom, ali njegov je onaj trkaci sa visokim sicem i niskim guvernalama; Jednom ga probala i kad nisam sve kosti polomila!

Muko moja predji na drugoga :(

Image and video hosting by TinyPic
Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske


BROJAČ POSJETA
194641

Powered by Blogger.ba