dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


03.09.2012.

Tuzlanska tuga

Samohrana majka odgaja nepokretnu djevojčicu

Samohrana majka Šemsa Čikarić iz tuzlanskog naselja Gornji Mosnik obratila se redakciji portal Klix.ba jer, kako kaže, ne može prehraniti svoje troje djece. Roberto i Mirela su zdravi djeca, dok je četverogodišnja Mirsada rođena nepokretna i stopostotni je invalid.
Piše: D. Brkić
Porodica Čikarić (Foto: Klix.ba)
Porodica Čikarić (Foto: Klix.ba)

“Razgovarala sam s ljekarima i oni su mi rekli kako u slučaju Mirsade neće biti nikakvih poboljšanja. Konstatovana je cereblarna paraliza a ima i epilepsiju”, kaže Šemsa Čikarić koja kaže kako joj ne pomaže bivši suprug.

Šemsa sa djecom živi kod svoje majke Nizije u trošnom objektu veličine tridesetak kvadrata. Imaju struju i vodu, a hrane se u narodnoj kuhinji.

“Dobijam socijalnu pomoć, ali mi sav novac ode na plaćanje režija i lijekove. Školujem troje djece, a svakodnevno prosim kako bih im kupila koru hljeba”, kaže Nizija Čikarić koja je u Tuzlu dvije godine prije rata doselila iz Bratunca.

Šemsa također dobija 220 KM socijalne pomoći, ali joj to nije dovoljno da hrani djecu.

“Najteže mi je za Mirsadu. Roberto i Mirela mogu jesti obrok iz narodne kuhinje, ali ona ne može. Njoj moram kupovati mlijeko i keks jer je to održava u životu. Meni ne treba ništa, potrebna je pomoć mojoj djeci, prvenstveno Mirsadi”, kaže Šemsa Čikarić.

 (Foto: Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)

Porodicu Čikarić možete posjetiti u ulici Zlatana Mešića, a broj telefona Šemse Čikarić je 061/961-977. Broj računa u NLB banci je: 13 21 00 200 91 28 222.
dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239134

Powered by Blogger.ba