dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


07.07.2012.

Kucanica

Kad sam svima objavila kako cu od sada biti mama i domacica, svi su se smijali. Tipa, "ti domacica, a ni kafu cestito ne znas skuhati!".

I tako, na prvu vecer neradnog ponedjeljka dodjose kolege sa kolacima "na naselje", te ponudise da me izvedu u Gloria Jean na kafu. Ja bogme, bas'ko prava domacica odbih, i pristavih veliku dzezvu prave bosanske kafe.

Imam tacnu koja je malo nakrivo, pa se dzezva na njoj klima. Zbog toga, obicno na tacni donesem fildzane, secer, kasicice i ostalo, a dzezvu zasebno u svojoj postojanoj ruci. Tu vecer, nazalost, odlucih vrelu dzezvu staviti na tacnu. Greska koja me kostala jednu noc neizdrzivog bola, ledenih obloga, dvadeset centimetara pomodrjele koze (nisam znala da opekotine drugog stepena bukvalno izgledaju kao purpurne masnice na licu Dzona Vejna kad ga kauboji u kafani pretuku!).

Kolege su dokazali da zaista ni kafu ne znam cestito skuhati (tj. servirati), a ja evo vec tri dana hodam previjene ruke, jer su plikovi popucali, i kljukam se diclofenacom i antibioticima.

P.S. pozitiva u negativi: dragi pere sudje jer mu je draga imobilisana :)

dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239137

Powered by Blogger.ba