dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


10.06.2012.

O naslovu cu razmisljati kasnije

Mislim (bez ikakvih dokaza, samo licno misljenje) da Katolicka Crkva, Vatikan i Papa trenutno provode 90% svog sluzbenog/javnog vremena u zataskavanju masovnog seksualno zlostavljanja, uglavnom djece, koje katolicki svecenici pocinjavaju sirom zemaljske kugle.

Mislim da je ovo gore cinjenica, bez obzira sto nemam bas nekih dokaza.

Da su iskreno okrenuti Svevisnjem (kao sto nisu!), da su uistinu zedni pravde i istine (kao sto nisu!), sta bi ucinili?

Pa, kao prvo, kaznili bi svecenike o kojima je rijec najgorom mogucom kaznom: iskljucili bi doticnog svecenika iz redova Crkve, javno bi ga popljuvali imenom i prezimenom, te podnijeli optuznicu protiv njega na svjetovnom sudu i zahtjevali najvecu mogucu kaznu koja slijeduje za seksualno zlostavljanje i pedofiliju.

Kao drugo, inicirali bi masovnu kampanju protiv ovih zlodjela, u skolama, vjerskim ustanovama, mjesnim zajednicama, itd., a cilj kampanje bi mogao biti, recimo, 1/ podizanje svjesti o zlostavljanju unutar Crkve kao institucije i obucavanje gradjana, posebno djece, kako da prepoznaju namjeru/znakove zlsotavljanja, te kako da ih prijave, 2/ javne informacije o svecenicima-zlocincima, kako bi porodice znale o kome se radi, te samim time od koga i kako da zastite svoju djecu.

Kao trece, osmislili bi program "obrazovanja" i prevencije u vlastitim redovima.

Kao cetvrto, jebaji ga, najlogicnije rjesenje bi bilo da im dozvole seks i zenidbu pa da isti svoje seksualne frustracije ugase na vlastitoj zeni (ili momku, u zavisnosti od seksualnog opredjeljenja). Garantujem da bi broj slucajeva zlostavljanja djece pao za 90%.

No, Vatikan, stari Papa nacistickog izgleda, i presveta zlocinacka institucija zvana Crkva nisu tema ovog posta.

Tema je moj prethodni post, komentari koji su slijedili (i naknadno izbrisani) i post kojem su isti bili povod na blogu kod blog-prijateljice Ruyah.

Smatram da trebamo dizati glas, protiv svega sto je zlo, sto krsi osnovna ljudska prava, sto se kosi zakonima Boga i majke Prirode. Smatram da tu duznost dijelimo svi - i crni i bijeli, i vjernici i nevjernici, i bogati i siromasni. Smatram da nam je duznost takodjer prrikupljati znanje, kako o svome tako i o tudjemu. Znanje nam daje oruzje i moc da razumijemo druge i drugacije, i da svi zajedno bez obzira na boju koze i nacin molitve, krenemo u samo jedan i jedini ispravni rat. Rat protiv ugnjetavanja i netolerancije, protiv svega sto krsi osnovna ljudska prava i stvara crnu rupu u utrobi nase zajednicke Majke - Prirode.

Vjerujem da svako od nas to moze uciniti, barem svjedocenjem i ukazivanjem na Zlo. Vjerujem da svako od nas treba poceti od vlastite avlije prije nego zabije nos u smece iz tudje. Jer sve dok drugome pokazujemo njegovo smece, a svoje ne cistimo, onaj drugi ce reci - tvoje smece vise smrdi od moga.

Vjerujem u toliko toga. Mozda naivno? Mozda utopijski?

Ako je ovo naivnost i utopija, zasto nas onda cudi glad u Africi, Gaza, Sirija, pedofilija medju svestenstvom, imami koji tvrde da je posipanje djevojcica kiselinom u skladu sa Shariatom, zasto nas cudi masovni pomor zivotinjskog i biljnog carstva na kopnu i u okeanima, curenja iz nuklearnih elektrana, atomsko naoruzanje, teror i auto-bombe...dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239131

Powered by Blogger.ba