dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


25.05.2012.

Ljubav - teska je to gurema (1. dio)

Ima ovdje jedan jako fin kolega, Dr. Karim, vodi mobilne medicinske timove. Mlad, nema ni 30, ali vec nakupio punu kapu iskustva koje savrseno kombinira sa profesionalnim znanjem i dobrotom duse.

Ozenio se prosle godine, i uvijek mi se cinio tako sretan, bez obzira na zaoke kolega koji ga cijelo vrijeme bockaju jer su mu roditelji izabrali puter za mladu, nema ni 18. Ipak, meni se cinio sretnim. Jednom, kad smo bili na izletu, dok su svi iz tima igrali kriket ili rostiljali on je vise od sat vremena lezao pod krosnjom bora u travi, s mobitelom u ruci. Kad sam mu prisla i u sali rekla, - mora da je draga u pitanju, lice mu se obasjalo osmjehom; prekrio je mobitel rukom i k'o fol mu bi neprijatno odgovorivsi, - nedostajem joj puno.

I tako, neki dan, imali sastanak u Serena hotelu u Islamabadu. Serena je inace najbogatiji hotel u gradu (nije cudo sto UN tu borave i rade), ali mi mu nemamo pristupa jer smo ga obiljezili kao "no go area" na nasoj sigurnosnoj mapi. Mada nam (nama strancima) ponekad bude zao jer u Sereni imas sve sto u ostatku Islamabada nemas, pocev od saune, masaze, bazena, do vrhunskog sampanjca. I naravno, dobre kafe i kapucina! Po zavrsenom sastanku kazem ja Karimu i Arifu, kolegi sto je bio s nama, - hajmo popit kafu u Sereni, kad smo vec ovdje, nece nam se cesto pruzit 'vaka prilika. Obojica rado prihvatise, te zasjedosmo u udobne sofe opkruzeni mirisom tek pecenog peciva i svjeze kafe. Arifu zazvoni telefon i on pristojno ode van da odgovori jer je poziv trebao biti duzi.

Ne znam zasto, mozda zbog ambijenta, mozda zbog aromaticne kafe, mozda zbog njezne muzike u backgroundu, Karim mi isprica njegovu zivotnu pricu.

dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239137

Powered by Blogger.ba