dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


08.03.2012.

Sjecam se

- kad si u poljoproduktu svake godine s radoscu iscekivala 8. Mart jer je preduzece uvijek dijelilo poklone svim radnicama; uvijek je to bilo nesto od kristala, najcesce case - kojih si na kraju imala deset kolekcija, nikad ih nisi koristila jer su bile izlozene u vitrini, i uvijek bi bio smak svijeta ako bismo mi koju razbili :).

Onda smo mi malo porasli i imali vlastiti dzeparac, pa bi marljivo stedili stedili citavu godinu da bismo ti mogli kupiti kristalnu vazu za cvijece, veliki buket ruza i bajaderu (koju bismo jos marljivljije pronasli negdje u cosetu ormara, krisom otvorili i ostavili samo praznu kutiju umotanu u celofan). I ti bi se ama bas svaki put rasplakala na te darove, kao da smo ti kupili dvorac od zlata a ne jos jednu vazu, ruze kojih se tata nije sjetio i jeftinu bajaderu.

Onda ti je kcer odrasla i zaposlila se, a ti si cvjetala svakog 8. Marta jer ti je, zaboga, tvoja djevojcica mogla priustiti omiljeni parfem, nove zavjese, svilenu kosulju koju si toliko zeljela ali ih nisi smjela naglas spomenuti bojeci se tatine srdzbe (znala si sta slijedi, "sta ce tebi starudijo svilena kosulja, sto se dzaba rasipas, k'o da ona nema pametnijih stvari u zuvotu nego tebi kupovati skupe kosulje i zavjese koje ti ne trebaju..."). A ne, ja nisam imala pametnijih stvari od tvoje svilene kosulje i novih zavjesa koje ti nisu bile potrebne ali su te cinile najsretnijom zenom i mamom na svijetu.

Sretan ti 8. Mart, mama.dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
241620

Powered by Blogger.ba