13 mjeseci i 16 dan

Danas si napravila prve samostalne korake, princezo. Ne one nesigurne, nespretne u razmaku od metar-dva izmedju mame i tate, to si davno savladala.


Sjedili smo na podu i hrabrili te loptom da skrenes s putanje mama-tata, ali jok. Samo si pravila krugove izmedju nas. Odjednom, bez najave, stala si u sredini, okrenula se prema “naopakom” kaucu, nasmijala se, pokazala prstom prema njemu a onda se lijepo okrenula i otsepeljala do naslonjaca. Onda se fino, spretno, okrenula na peti i sa sanerskim osmjehom dosepeljala do tate, pa do mame, a iz maminih ruku pravac na izlazna vrata.


Poslije si satima sepeljala po avliji, kupila kamencice, sva sretna povriskivala i pokusavala uhvatiti Lesi i mace za repove. A oni lopovi bjeze od tebe, pa tebi jos draze, da ih mozes ganjati. Mama i tata samo u behutu lebdili oko tebe i lomatali rukama po zraku oko tvoga tijela, da te uhvate ako nedajboze padnes.


Samo naprijed mala nasa djevojcice. Ceka te puno hoda i trcanja u zivotu, a i puno padova, ali naucit ces da su i slobodan hod i padovi samo dio (ne)savrsenog kruga sto se Zivot zove.


Mama i tata.

Komentariši