dnevnik jedne kurtizane

Nacionalnost: Bosanka pa i Hercegovka


02.02.2012.

Demonstranti svih zemalja, uozbiljite se!

Pocetkom sedmice u Peshawaru desila se saobracajna nesreca: vece vozilo (landcruiser) udarilo manje vozilo u kojem je bila mala pakistanska porodica. Srecom, niko nije povrijedjen, mada je malo vozilo bilo posteno sjebano.

Vozac i suvozaci iz landcruisera pokusali su napustiti mjesto nesrece i pobjeci, no u tome ih je zaustavila saobracajna policija. Kad su shvatili ko je u vozilu, policija ih je pustila da odu.

Vozilo je pripadalo Americkoj Ambasadi, a njegovi putnici su bili Americki diplomati.

Dva sata kasnije, na hiljade Pakistanaca je bilo na ulicama Peshawara (i par stotina ispred zgrade Vlade u Islamabadu), sa sloganima "smrt Americi", "istjerajte Amerikance iz Pakistana", "dolje Obama", itd. Par sati su vikali, prijetili, razbili par stakala, razlupali par auta (onakvih istih kakve je razlupao americki landcruiser), i na kraju - ujeo vuk magarca. Hajmo raja kuci, od-demonstrirali smo za danas.

U Islamabadu, Peshawaru, Lahoru, demonstracije su svakodnevnica. Nema struje sat vremena u prijestolnici - demonstracije, izgubili u kriketu protiv Indije - demonstracije, Ameri ubili 50 civila u Waziristanu - demonstracije, neki lud pop u Sjevernoj Karolini rekao da je Isus Bog - demonstracije, doktori nisu dobili ocekivanu povisicu plata u januaru - demonstracije, Obama pr'no u Washingtonu - demonstracije... Ko ih shvata ozbiljno? Niko. Kome je usi zaparalo 50 POGINULIH CIVILA U WAZIRISTANU u moru ostalih demonstracija povodom kriketa i Obaminih crijevnih gasova? Malo kome.

Kod nas -
Politicari jebu i zemlju i narod, nacionalisti bljuju mrznju i razdor na sve strane, starci kopaju po kontejnerima, mladi srcu kafe po kaficima jer posla nema ni za lijeka, djeca umiru na rukama ocajnih roditelja jer se za svaku ozbiljniju djecju bolest treba izdvojiti sto, dvjesto, petsto stotina hiljada eura... Ko demonstrira? Niko. Koga briga? Nikoga. Prst u usi i 'ajmo dalje. "Nije do mene, sta ja tu mogu promijeniti?"

Mislim da bi svi demonstranti (oni aktivni, pasivni pa i potencijalni) trebali nekako da se izorganiziraju te izrade Strategiju Demonstranata. U Strategiji bi bile jasno opisane teme poput:
- kako izabrati temu vrijednu demonstriranja
- kako izabrati lokaciju gdje ce nas se najbolje cuti i primjetiti
- kako izabrati vrijeme kada ce nas glas imati najvise ucinka
- kako razraditi mjere koje ce postici najbolji rezultat
- koliko cesto i u kojem broju trebamo demonstrirati da bi nase demonstriranje imalo smisla...

U Bosni i dragoj nam Hercegovini dodati jos par krucijalnih stavki, kao:
- kako nauciti abecedu demonstracija i koga uzeti za primjer?
- kako jebati mater svima zbog kojih nam djeca umiru a dede i nene traze otpatke hljeba u ulicnim kantama za smece, ali jebati im mater na ucinkovit i efikasan nacin?
- ...dnevnik jedne kurtizane


Miris mame

Humanitarac

Prozorče
u moj život

Listaj, desno i lijevo! :)Život,
razmišljanja, putesestvije

Bosanske

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
239132

Powered by Blogger.ba